Daith Piercing mot migrän

Boka tid Våra priser

Klik her for dansk

Daith-piercing kan lindra symtomen vid migrän, huvudvärk och nackspänningar och många upplever en stor förbättring.

Att daith-piercingen kan hjälpa mot huvudvärk grundar sig på att använda sig av ungefär samma tryckpunkt som akupunktörer gör för att bota kronisk huvudvärk. När man sticker in nålar öppnas blodkärlen upp runt nålen och ger en ökad genomströmning i blodflödet till just det området. Piercingen efterliknar akupunkturen genom att träffa en tryckpunkt, som kan lätta trycket i patientens huvud. Genom att göra det på samma sida som mest migrän uppstår, är tanken att hjälpa till att minska omfattningen av migrän i området. Enligt studier från 2017 så blev 50 % av alla testpersoner helt av med migränen och 25 % fick mindre problem.

Hur går behandlingen till?

Hålet görs med en tunn kanyl som är speciellt utformad för piercingar. Man placerar den i det innersta vecket i hårdöratnära hörselgången. Man sätter därefter in ett sterilt smycke i titan. Titan används inom sjukvården och är ett helt nickelfritt material som inte ger upphov till några allergiska reaktioner. Sticket går relativt fort och kan vara något smärtsamt eftersom det är i örats broskdel men bedövningskräm kan fås före ingreppet om man vill.

Biverkningar

Man kan vara svullen och öm i ett par veckor och det är bra att man undviker att sova på den sida som man har gjort piercingen på. Den kan även blöda lite första dagarna. Rodnad under läkningsperioden liksom sårvätska är normalt.

Rekommendationer efter piercingen

  • Undvik bastu, bad och solarium de första 2 till 4 veckorna.
  • Rör piercingen enbart när du ska rengöra den och tvätta alltid händerna innan!
  • Smycket ska inte tas ut under läktiden utan ska sitta kvar.
  • Pilla/ta inte bort skorpor eller beläggningar på er piercing mellan. Det fungerar som ett skydd mot bakterier mellan tvättarna.
  • Tvätta piercingen med koksaltlösning morgon och kväll.

Katerina som utför behandlingen har 17 års erfarenhet av piercing.

Officiell sponsor av:

Miss universe Sverige

Botox Malmö

Vanliga behandlingsområden med Fillers:

  • Statiska rynkor kring ögon, mun, kinder & i pannan
  • Veck mellan näsa och mungipor (nasolbiala)
  • Volymökning av läppar
  • Återställ ansiktets naturliga volym (kind och haka)
  • Korrigera ansiktskonturen

Vanliga frågor

Boka en tid

Instagram logo

Instagram QR

Följ oss på instagram!

Använd länken eller QR-koden för att få det senaste från oss om bland annat aktuella erbjudande, före & efter bilder på behandinglar, nyheter m.m.