IPL hårborttagning i Malmö, Helsingborg

Boka tid Våra priser

En kall gel läggs på huden och som därefter blir belyst med synligt och infrarött intensivt pulserat ljus. Ljusblixtarna vid hårborttagningsbehandlingen snärtar till lite i huden men hårborttagningen går mycket snabbt och är inte särskilt smärtsam. Ibland kan man se en lätt hudrodnad första dygnet men ofta syns det ingenting av hårborttagningsbehandlingen.

Man bör inte vaxa eller plocka hårstrån före behandling med IPL. Däremot kan man raka eller klippa ner hårstråna så att de är korta där man har generande hårväxt. Efter 5-6 behandlingar med IPL är du oftast av med den mesta generande hårväxten på ett område. På de flesta ställen på kroppen är 20-30% av hårstråna i växtfas och det är dessa hårsäckar som förstörs vid hårborttagningsbehandlingen. De hårstrån som är i vilofas ramlar också av ca 2 veckor efter hårbortagningsbehandlingen men där växer det upp nya strån efter 1-2 månader och det är dags för en ny behandling.

Hårborttagning fungerar på alla hårstrån som är mörka och innehåller pigment så länge huden inte är alltför mörk. Man bör inte vara alltför solbränd vid hårborttagning och vita hårstrån går oftast inte att ta bort. Det går bra att raka håret innan hårborttagning. Däremot får man inte plocka med pincett eller dra ut hårstråna med tråd eller annat eftersom själva hårroten måste finnas kvar inne i huden för att hårborttagning skall fungera. IPL hårborttagning fungerar inte på ljusa eller väldigt tunna hårstrån. Vid en konsultation kan vi bedöma om behandlingen fungerar för dig. I osäkra fall kan man också göra en liten provbehandling. Det skall vara en tydlig färgskillnad mellan hårstråna som man vill ta bort och den omgivande huden.

Vi behandlar inte gravida, och inte heller ammande så länge man har kvar en mörkfärgning av huden på mage eller bröstvårtor. Under slutet av amningsperioden kan man göra hårborttagning.

Officiell sponsor av:

Miss universe Sverige

Botox Malmö

Vanliga behandlingsområden med Fillers:

  • Statiska rynkor kring ögon, mun, på kinder samt i pannan
  • Veck mellan näsa och mungipor (nasolbiala)
  • Volymökning av läppar
  • Återställa ansiktets naturliga volym (kinder och haka)
  • Korrigera ansiktskonturen

Vanliga frågor

Boka en tid

Instagram logo

Instagram QR

Följ oss på instagram!

Använd länken eller QR-koden för att få det senaste från oss om bland annat aktuella erbjudande, före & efter bilder på behandinglar, nyheter m.m.