Fillers i Malmö och Helsingborg

Injektionsbehandlingar, Fillers i Malmö och Helsingborg

Boka tid Våra priser

Genom att injicera hyaluronsyra (så kallad fillers) i huden kan man bland annat behandla rynkor, förbättra ansiktskonturen samt få en volymökning.

Olika boxar innehållande Juvederm

Före behandling görs alltid en konsultation där kundens specifika behov och förutsättningar fastställs. I samband med besöket får Du som kund ett kostnadsförslag samt rekommenderad behandlingsplan. Efter behandling bokas alltid ett kostnadsfritt återbesök, cirka två veckor efter behandlingstillfället, för att kontrollera och eventuellt korrigera resultatet. 

Tre olika typer av Juvederm

Information om fillers

Hyaluronsyra (HA) finns naturligt i kroppen och medverkar till att ge huden fukt och volym. Mängden hyaluronsyra minskar dock kraftigt med stigande ålder vilket medför rynkor och minskad volym.

Målet är att återskapa, alternativt förbättra och skulptera med ett naturligt resultat.

Resultatet håller mellan sex och tolv månader. Varaktigheten beror främst på behandlingsområde, vilket preparat som väljs samt individuella skillnader så som ålder och livsstil.

Fillers innehåller koncentrat av korslänkad hyaluronsyra och med hjälp av injektionsbehandlingar kan man återfukta sin hud på djupet för att få tillbaka fyllighet, elasticitet och spänst. Detta hjälper även huden att återskapa den egna produktionen av hyaluronsyra och collagen, så effekten är på så sätt dubbelverkande.

En box med Juvederm som används till Fillers

Med fillers ser man ett omedelbart resultat, även om det tar ett par veckors tills man kan se det slutliga resultatet av behandlingen. De första dagarna är man lite svullen och det kan kännas lite ”hårt” där man injicerat, kroppen absorberar och ”fördelar” även en del av den injicerade gelén. Sedan blir de åter mjukt och huden börjar producera mer egen hyaluronsyra och collagen. (Eftersom man först blir svullen och svullnaden sedan försvinner känns det ibland som att man ser ut som innan behandlingen, men så är det oftast inte.)

Vid första behandlingen och speciellt när det handlar om att tidens gång har minskat den egna produktionen, brukar man räkna med 3 omgångars injektioner (med 2-3 månaders mellanrum) innan önskat resultat är uppnått. Sen behöver man oftast bara fylla på var 7:e-12:e månad.

Resultatet av fillers blir inte lika drastiskt förändrande som av botox utan mer successivt, väldigt föryngrande och även naturligt.

Du är alltid välkommen att höra av dig till oss om du har frågor och funderingar kring behandlingen.

Går det att ta bort fillers (Hyaluronsyra) som injicerats?

Svar: Ja, det går!

Vi har Hyaluronidas och det används för att lösa upp HA-fillers i följande fall:

  • Om för mycket fillers injicerats eller inte är estetiskt tilltalande.
  • Vid långvarig svullnad, särskilt runt ögonen.
  • Om en infektion har inträffat i området där filler har injicerats.
  • Fillern har blivit knölig eller klumpig och svarar inte på massage efter en längre tid (särskilt läppar).
  • Allergisk reaktion mot HA fyllillers (detta är mycket sällsynt).

Vid injektion av hyaluronidas, blandas det med med lidokain (bedövning) av läkaren, så det är en ganska smärtfri procedur. Det finns ett par begränsande faktorer med injektionen. Det kan ta mer än en behandling för att upplösa HA filler.

Resultaten kan uppträda inom några minuter, men vanligtvis tar ungefär en dag att till fullo uppskatta. Detta innebär att du inte behöver leva med HA filler som du inte är nöjd med. En injektion med hyaluronidas tar vanligtvis bort oönskad filler inom ca 24 timmar.

Risker med fillers

Behandlingsrelaterade reaktioner som är vanliga men inte farliga är rodnad, svullnad, ömhet samt blåmärken kring behandlingsområdet. Symtomen är övergående. Injektionsbehandlingarna utförs av en specialutbildad diplomerad läkare.

Officiell sponsor av:

Miss universe Sverige

Botox Malmö

Vanliga behandlingsområden med Fillers:

  • Statiska rynkor kring ögon, mun, på kinder samt i pannan
  • Veck mellan näsa och mungipor (nasolbiala)
  • Volymökning av läppar
  • Återställa ansiktets naturliga volym (kinder och haka)
  • Korrigera ansiktskonturen

Vanliga frågor

Boka en tid

Instagram logo

Instagram QR

Följ oss på instagram!

Använd länken eller QR-koden för att få det senaste från oss om bland annat aktuella erbjudande, före & efter bilder på behandinglar, nyheter m.m.