Tandvård

Boka tid Våra priser

Hollywoodsmile tandfasader

Om du letar efter ett bländande leende, kan tandfasader vara svaret. Det är tandfärgade skal som täcker dina egna tänder och producerar ett bländande vackert leende. Fasader kan korrigera en mängd kosmetiska defekter, från missfärgade tänder till sneda tänder eller luckor i ditt leende.

Tandfasader är mycket tunna skal tillverkade av tandliknande material för att täcka den främre ytan av tänderna. De kan vara tillverkade av porslin eller harts kompositmaterial. De flesta faner idag är gjorda av porslin, eftersom detta material motstår fläckar bättre och är ljusreflekterande. Fasaderna placeras på framsidan av tänderna, döljer brister och kan ibland ändra storlek, form och längd på tänderna. Oftast krävs 3 tandläkarbesök. Vid det första besöket kommer din tandläkare att diskutera huruvida kosmetisk tandvård kommer att fungera för dig. Vid det andra besöket, kommer din tandläkare ta bort en liten mängd emalj (den yttre beläggningen av tänderna) för att göra plats för fasader. Oftast tas bara en halv mm bort, men det kan kräva lokalbedövning. Ett avtryck tas sedan av dina tänder och skickas till ett tandtekniskt laboratorium där fasaderna skräddarsys. Vid det tredje besöket fäster tandläkaren fasaderna på tänderna med ett särskilt självhäftande material.

Fördelar och nackdelar med fasader

Fasader är bland den dyraste kosmetiska tandvården, så det är viktigt att väga för-och nackdelar noga.

Fördelar med fasader:

 • Eftersom fasader är tillverkade av material som efterliknar naturliga tänder och är individuellt utformade för varje patient, är det nästan omöjligt att se skillnad mellan fasader och naturliga tänder.
 • Till skillnad från andra kosmetiska alternativ, kommer porslinsfasader inte färgas av cigarettrök, kaffe, te och rödvin.
 • Färgen på faner kan väljas från många olika nyanser.
 • För friska tänder, kan fasader vara ett bra substitut för kronor som kräver avlägsnande av mer av din naturliga tand struktur.

Nackdelar med fasader:

 • Fasader täcks sällan av försäkringen. För att spara pengar, kan du välja att få skalfasader placeras endast på tänderna som visar när du ler. Din tandläkare kan då bleka resten.
 • Efter att man har gjort fasader, kan tänderna vara mer känsliga eftersom en del av den skyddande emaljen tas bort.
 • Håll också i minnet att när tänderna är förberedda för fasader, kan processen inte vändas.

Om du har mellanrum mellan tänderna, kan fasader vara ett bra alternativ till bryggor. Faner kan också dölja sprickor eller ojämna tänder. Dessutom är fasaderperfekta för tänder som inte svarar på blekning. Fasader är inte lämpliga för tänder som har försvagats av röta, sprickor eller stora fyllningar, dock. Då kan du behöva kronor istället. Människor som gnisslar tänder är också dåliga kandidater för fasader eftersom detta kan orsaka sprickor. Med rätt skötsel kan skalfasader hålla från 10 år och upp till hela livet. Eftersom fasaden är så tunn, kan de gå sönder eller lossna om den misssköts. För att minimera risken för att detta händer, undvik bita på naglarna, tugga på pennor, is och andra hårda föremål. Tandborstning och tandtråd kommer dock inte att skada dem. Dessutom är det viktigt att ha en god tandhygien eftersom själva tanden under fasaden fortfarande bli skadad. Regelbundna tandvårdskontroller kommer också att säkerställa att dina fasader förblir starka och behåller ett felfritt utseende. Genom att ta väl hand om dina fasader och ha goda tandvårdsvanor, kan du njuta av ett Hollywoodsmile i många år framöver.


Tandsmycke

Sätt lite extra glans på leendet med ett tandsmycke! Det går snabbt att sätta dit, snabbt att ta bort och är skonsamt för tänderna. Ett smycke kräver varken mer eller mindre tandvård, utan du tar hand om dina tänder som vanligt. Var inte rädd för att borsta på smycket, det sitter kvar på tanden till dess att du inte längre vill ha det.


Tandblekning med ultraljud

Tandblekningsgelén aktiveras hjälp av ultraljud. Rörelseenergin i ultraljudet ger en snabb nedbrytningsprocess av de missfärgande molekylerna.

Tandblekning resultat
Så här går en ultraljudsblekning till:

En mild, pH-neutral och kliniskt testad behandlings-gel appliceras på samtliga tänder. Gelen aktiveras då tänderna i både över- och underkäke exponeras för ultraljudsvågor. Exponeringen sker samtidigt över alla tänder. Behandlingen tar 20-30 minuter och resultatet syns direkt.

Vanligast är att tänderna blir 3-4 nyanser vitare, ibland mer. Resultatet av behandlingen är individuellt beroende på

tändernas ursprungsfärg och graden av missfärgning som har uppkommit av mat, dryck, tobak etc. Då emaljen inte bleks blir tänderna inte vitare än dess ursprungsfärg. Vid behov kan ibland behandlingen upprepas efter någon vecka för ett tydligare resultat. Vid upprepad behandling inom kort tid kan dock en viss känslighet förekomma. Detta är övergående.

Tandblekningsgelén aktiveras hjälp av ultraljud. Rörelseenergin i ultraljudet ger en snabb nedbrytningsprocess av de missfärgande molekylerna.

Officiell sponsor av:

Miss universe Sverige

Botox Malmö

Vanliga behandlingsområden med Fillers:

 • Statiska rynkor kring ögon, mun, kinder & i pannan
 • Veck mellan näsa och mungipor (nasolbiala)
 • Volymökning av läppar
 • Återställ ansiktets naturliga volym (kind och haka)
 • Korrigera ansiktskonturen

Vanliga frågor

Boka en tid

Instagram logo

Instagram QR

Följ oss på instagram!

Använd länken eller QR-koden för att få det senaste från oss om bland annat aktuella erbjudande, före & efter bilder på behandinglar, nyheter m.m.